Onze winkels in Beaufays en Neupré zijn geopend van woensdag tot vrijdag van 10 tot 18.30 uur en zaterdag van 9 tot 18.00 uur.
Onze winkel in Luik is geopend van woensdag tot vrijdag van 10 tot 18 uur, zaterdag van 9 tot 18 uur en zondag van 9 tot 13 uur.

Rond de kaas, een beetje geschiedenis …

Tijdens de eerste sedentarisatie van de stammen en stammen begon de man de dieren en in het bijzonder de herbivoren te domesticeren. Melk is een voedsel geworden dat de mens heeft leren bewaren.

Het woord KAAS komt waarschijnlijk van het woord FORME en sommige verzinsels hebben later hun naam aan het product gegeven, zoals mest van de “crots” die eigenlijk zandstenen potten waren die werden gebruikt voor olielampen en die, eenmaal gaten, werden gemaakt kantoor van faisselles.

Tijdens de Hoge Middeleeuwen, en onder invloed van de monniken, werden veel kaasvariëteiten geboren en vandaag vinden we deze producten voor ons gastronomisch plezier.

Van Karel de Grote tot Napoleon III, beroemde mensen uit de geschiedenis werkten om franchises, rechten en lonen te geven aan bepaalde kazen die hun plezier plasten, waaronder Louis Xi die, gered van een beer door twee houthakkers, de Sint Marcellin oplegde aan de koninklijke tafel.

Met dank aan Pasteur en zijn flora-studies microbieel en gist, we hebben de technieken van onder de knie gekregen die dus iets minder onderhevig waren aan het toeval.

Met de komst van de spoorweg, op het hoogtepunt van de machines, begon de kaas te reizen en mocht hij de vele arbeiderssteden voeden.

Toch verscheen kaas pas op de burgerlijke tafels tot de 19e eeuw.


Welke kaas kiezen?

Vers deeg, zacht deeg, semi-stevig deeg, stevig deeg, hard deeg of marmerdeeg ... waarop draag je je keuze?
Wij zijn hier om u te adviseren!

Meer informatie over onze kazen